Passa al contingut principal

#7 | Barri Centre - Sant Joan Despí



Em podran qualificar de malalt, de friki i de moltíssimes altres coses. Segurament tingueu raó, però en el fons, molt en el fons, alguna neurona em fa reaccionar i prendre decisions amb una mica de sensatesa. Una d'elles és no mullar-me quan veig un partit de futbol... Bé, això si no juga l'Hospi a l'Estadi, on cal ser fidel i mantenir la zona de general, dempeus, a l'atac riberenc, caigui el que caigui. Però fora d'aquí, toca buscar alternatives. I vora casa, tampoc podem dir que hi hagi massa camps on una petita tribuna coberta permeti veure futbol aixoplugat i mínimament previngut de les inclemències meteorològiques. D'aquests pocs camps, dos són a Sant Joan Despí i entre les Planes i el Barri Centre, dissabte passat ens vam decidir pel camp més proper a l'estació de Rodalies d'aquesta localitat del Baix Llobregat, 6-7 minuts des de l'Hospitalet, dues estacions i uns deu minuts de passeig en direcció nord per arribar a un camp que és a tocar de l'autopista, a l'altre costat de la Ciutat Esportiva del Barcelona... i que curiosament va reinaugurar l'Espanyol en un amistós el 6 de desembre de 2007 davant el Sant Joan Despí (0-10).

Publicitat hospitalenca. Equip del Baix
 
En aquest cas, qui jugava com a local era la UD San Pancracio, una entitat fundada l'any 1969 i que tot i tenir seu al mateix Barri Centre, duia a les samarretes d'entrenament publicitat d'una botiga de l'Hospitalet. Un partit, aquest San Pancracio-Pallejà, que significava 'caure' a la darrera categoria del futbol amateur a Catalunya: Quarta Catalana. Futbol ultramodest en una tarda-nit freda i plujosa, motiu per quedar-se a casa. Per veure el partit de Primera, per molt que fos una derrota del Barcelona. De fet, el bar del camp (obert també durant la setmana), anunciava l'emissió del Real Sociedad-Barcelona; sense rastre del rival del San Pancracio en cap cartell. Així doncs, no va sorprendre que quan Adrià Cortés Aparicio va xiular l'inici del partit fóssim 10 persones al camp. Groundhopper inclòs.

Difícil, doncs, que hi hagués #oloraporro. Fins i tot hi havia gent que tenia situada d'altres visites a partits del San Pancracio, com la mare d'un jugador amb un generós cabell ros i arrissat i un abric que cridava l'atenció. Desconec si era fals o molt fals. Al davant, un home d'edat avançada escoltava la ràdio mentre a l'atac del Pallejà hi havia un noi jove, d'origen llatinoamericà, que tampoc no trigaria massa a marxar. Més tard, tot sigui dit, la cosa es va animar: jugava el Sant Joan Despí juvenil, a les 8 del vespre (quines ganes) i el camp es va anar omplint (amb tots els matisos possibles) de familiars, amics i coneguts dels 22 i escaig jugadors. Una dada, tot recordant un gran article de l'amic Àngel Garreta al Diari Ara: al final del partit, cinc jugadors del Pallejà van agrair el suport de tres aficionats. Bonic, però per reflexionar-hi, certament.

Aplaudiments en família
A vegades, però, hi ha partits i camps que tampoc no donen massa joc i el Barri Centre n'és un exemple. Va costar Déu i ajuda trobar imatges curioses o moments destacables en un partit on el 0-1 va resultar curt vistes les ocasions dels uns i dels altres. El San Pancracio continua amb una mitjana d'edat que pot estar tranquil·lament al voltant dels 32 anys, sent molt generosos. El Pallejà, segon classificat, semblava molt més 'professional' per equipació i detalls. Tot al contrari que l'àrbitre, manipulable i sense criteri. Amb 0-0 i una falta que no va assenyalar al mig del camp, les protestes dels aficionats a la grada el van fer xiular la falta; les protestes de la banqueta van provocar que Cortés Aparicio mostrés la targeta groga i quan anava a continuar el joc, la banqueta i jugadors rivals li van fer notar el que el jugador que havia rebut assistència havia d'abandonar el terreny de joc. 3 en 1.

On? Camp Municipal del Barri Centre. Sant Joan Despí.
Quan? 19 de gener de 2013. 18:00 hores
Partit: UD San Pancracio 0-1 CF Pallejà 
Categoria: Jornada 15. Quarta Catalana. Grup 12.
Preu de l'entrada: Gratuïta
Consumicions: Coca-Cola. 1.50 €.
Peça multimèdia: "UE Sant Joan Despí" de Faeh.
(*) #oloraporro: Sense gent, difícil..
(**) Hi havia Puchi? No.

(*) #oloraporro és un 'clàssic' (dins la modèstia) del seguiment d'aquests partits al meu compte personal de Twitter. En molts d'aquests camps és més que habitual que algun dels presents es dediqui a fumar porros en algun moment del partit. Sempre que ho detectem, us ho farem saber per determinar quin és el camp 'més porrero' de la temporada.

(**) Hi havia Puchi? és un suggeriment de Roger Sánchez, periodista esportiu de la XTVL, creador de Tercera.cat i un dels conductors de Golcat.com L'actual míster del Vilafranca és un clàssic a les graderies dels camps catalans, no només de Tercera. Veure'l, doncs, és més que habitual i a final de temporada veurem sí el seu gairebé do de la ubiqüitat té més de ficció que de realitat.

Comentaris

  1. En primer lloc, felicitats pel blog al més pur estil dels que hi ha fets des de països on a això del futbol, el futbol de categories inferiors (??) i la valoració del que és un camp de futbol és una altra cosa. Això sí, la propera vegada que vinguis al Barri Centre, fes-ho per veure un partit de la UE Sant Joan Despí, trobaràs algunes ocasions més de trobar imatges destacables. Endavant!

    ResponElimina
  2. Que un davanter de 20 anys no marxi d'un central de 44, és una imatge bastant destacable...
    Enhorabona pel blog.

    Ramon - jugador del Sanpa

    PD. Gràcies per l'estimació a la baixa en la mitjana d'edat.

    ResponElimina
  3. El cartel es por los chorizos y en ese campo hay unos cuantos��

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

#1 | Municipal de Verntallat - la Vall d'en Bas

Sol i boira de desembre a Verntallat amb el Puig Rodó de fons. Servidor té carnet de conduir. Corria la primavera de 2004 quan l'examinadora va tenir a bé aprovar-me l'examen al segon intent i després d'un recorregut amb alguna que altra falta "lleu"; no seré jo qui li discuteixi que m'aprovés, és clar. El següent cap de setmana vaig agafar el cotxe per fer un recorregut pel Baix Llobregat. Va ser, justament, el primer i darrer cop que vaig agafar un cotxe; de fet, si ara mateix us hagués de dir on és el fre, l'embragatge i l'accelerador, segurament necessitaria tres intents per encertar-la. Total, que quan em desplaço en solitari per anar a veure qualsevol partit, a 600 metres o a 1.000 quilòmetres, tocar tirar de transport públic si és que cap 'conductor' m'hi acompanya. I aquest va ser el cas del partit que motiva l'estrena d'aquest Blog; amb l'Hospi havent tancat el 2012 futbolístic el dia abans contra l'Onti

Pujant a la Font del Gos

Hi ha moltes maneres de fer el turista: hi ha qui viatja per veure paisatges diferents, hi ha qui ho fa per veure esglésies, hi ha qui ho fa per una qüestió gastronòmica i, fins i tot, hi ha qui ho fa per follar –no entrem en qüestions econòmiques-. De fet, n’hi ha alguns que barregem (algunes d’) aquestes coses i hi afegim els camps de futbol, de vegades de forma compulsiva, com qui no pot tornar de Palma sense un parell d’ensaïmades que acabes situant al compartiment superior de l’avió.  I tot fent inventari, i gaudint com un marrà al fang cada cop que viatjo i descobreixo un nou estadi o camp de futbol, t’adones que ben a la vora de casa hi ha terrenys de joc que paguen la pena visitar, bé per l’indret en què estan situats, per la història que amaguen, per detalls que només els Groundhoppers, els malalts del futbol modest, considerem oportú apreciar. En aquesta línia, servidor va detectar fa uns dies que a la ciutat de Barcelona hi ha més d’una cinquantena de camps de futbol